Als ik een zorgtraject onderteken, zijn alle ...

afbeelding van siteadmin

Wanneer u op raadpleging gaat bij uw huisarts of uw specialist (voor een ziekte waarvoor een zorgtraject bestaat bv. chronische nierinsufficiëntie), dan moet u het bedrag van de raadpleging uiteraard wel nog betalen. Maar uw ziekenfonds zal het betaalde bedrag volledig terugstorten. Normaal gezien krijgt u nooit het volledige bedrag teruggestort. U betaalt altijd een klein deel zelf. Dit heet het 'remgeld'. Als u echter een zorgtrajectcontract hebt gesloten krijgt u het volledige bedrag van de raadpleging dat u aan uw arts hebt betaald teruggestort.

Opgelet: Uw ziekenfonds betaalt enkel het officiële tarief van de raadpleging terug. Als uw arts een supplement vraagt (omdat hij niet geconventioneerd is), dan betaalt u zelf die eventuele meerkost.

Fictief voorbeeld
Als het officiële honorarium voor een raadpleging 25 euro bedraagt en uw arts rekent 25 euro aan, dan betaalt het ziekenfonds alles terug. Als uw arts u 30 euro voor de raadpleging aanrekent, dan zal het ziekenfonds u toch maar 25 euro terugbetalen. U betaalt dan zelf nog 5 euro.

 

faq_category: 

Comments (0)

Leave a comment